Rode Cantine Paradiso Posta Piana Negroamaro

9,50 8,45
De beste prijs bij BuyYourWine.com


Merk:
Categorieën:
Kleur:
Rood

Binnen 3 werkdagen
Retour Binnen 14 dagen na ontvangst

Over Rode Cantine Paradiso Posta Piana Negroamaro

De wijngaard

Cerignola ligt in de provincie Foggia, gelegen nabij het centrum van de 'Tafel van Puglia'.
Eens was dit een zeebodem en wordt dit vlakke land nu begrensd en beschermd door de Daunian Pre-Apennijnen op het westen, de Gargano op het noorden en de Adriatische Zee op het oosten. Deze zee voorziet het gebied met gematigde koude lucht vanuit de Balkan. Het land heeft alluviale, is het losse materiaal dat als sediment door een rivier is afgezet, als oorsprong. Is rijk aan skeletten, erg zanderig en zouterig richting de zee. Het klimaat is gematigd in de winter, met goede regen, maar erg warm in de zomer. Tijdens de maanden juli en augustus komt de temperatuur gemakkelijk boven de 40 ° C met weinig neerslag. Dankzij deze omstandigheden zijn de wijnstokken zijn altijd gegroeid deze regio. De zichtbare bewijzen gaan terug naar de jaren 4- 5 B.C.
Dit wordt aangetoond door verschillende opgegraven wijn kopjes, rijkelijk versierd door de Dauni beschaving. Sommige theorieën stellen dat de Uva di Troia, de inheemse excellente druif, in deze regio is  overgebracht door Diomede. Hij was de de held van Achaean tijdens de Oorlog van Troije. Het is de moeite waard om te onthouden dat Cerignola in de 19e eeuw de absolute  voorvechter was van de oenologische markt. De stad exporteerde flessen van Nero di Troia naar Frankrijk.
Dit was de tijd van de grootgrondbezitters en grote landgoederen; Pavoncelli, Baron Zezza en de Rochfoucauld, een Franse familie had het  eigendom van ongeveer een kwart van de regio. Er waren ongeveer tien wijngaarden en de meeste van hen zijn nog steeds zichtbaar op dit grondgebied. Vandaag de dag is de wijnbouw is een van de belangrijkste activiteiten voor Cerignola, samen met de olijfolie en de tarwe vormt het de basis van de lokale economie.
De meest geteelde rassen zijn Sangiovese, Trebbiano, Malvasia en Moscato, maar ook inheemse druiven Uva di Troia, Negroamaro en Primitivo spelen een opvallende rol. De traditionele pergola vind je er vaak terug in deze gebieden.  Zij vormen de meest efficiënte manier om ranken te beschermen tegen de zon. Naast de wijndruiven worden er ook zeer tafeldruiven gekweekt.

Vestigings adres: Zuidergracht 21-30
Telefoonnummer: 0357676076
KVK nummer: 32155959